The Story

Een lang gekoesterde droom van ons gaat in vervulling. Na het succes van Kuise Meisjes lanceren wij nu onze eerste fashioncollectie: Label 13 by Gigi and Marly. Label 13 is een nieuw, edgy, gaaf en uitdagend kleding label. Een label dat staat voor kwaliteit en eigenzinnigheid. Wij hebben ons laten leiden door onze eigen creativiteit, ziel en inspiratie.

Label 13 wordt gedragen door zelfverzekerde vrouwen zoals wij en jij. Wij zijn niet bang om op te vallen en houden aan onze eigen stijl.

Waarom Label 13? Alles eindigt bij 12 en begint weer opnieuw bij 13! En ook is 13 Marly’s geluksgetal, bij fans zeker bekend door haar tattoo. Maar het edgy getal 13 is natuurlijk ook een terugkerend getal in het thema bijgeloof. Daarom hebben we alle Label 13 items van onze eerste collectie ‘Dare 13 Collection’ namen gegeven als Broken Mirror Coat, Ladder Proof Jacket en Salty Pants. Label 13 is stoer, gewaagd en bijzonder!

Label 13 is niet alleen een merk maar ook een leefwijze: Dare 13! Create your own style! 

Hoe wij onze items laten maken in ons eigen atelier

Wij hechten veel waarde aan een goed productie proces. Een proces dat goed is voor het milieu, en natuurlijk ook voor de mensen in ons atelier die eraan werken. Wij gebruiken alleen leer dat niet specifiek voor leer consumptie wordt verkregen maar juist een bijproduct is. Label 13 by Gigi and Marly gebruikt zoveel als mogelijk natuurlijke materialen om het leer de juiste kleur te geven. Wij werken voornamelijk met de hoogste kwaliteit lamsleer uit Nieuw Zeeland, wat garant staat voor die boterachtige touch.

Omdat het echte lamsleren huiden zijn kan er wel eens een kleine oneffenheid in voorkomen. Dit is geen defect, maar dit geeft juist de uniekheid van de huid aan. Daarnaast stellen wij hoge eisen aan werkomstandigheden om alle producten van Label 13 by Gigi and Marly te maken, en hierop checken wij regelmatig doordat we bijna dagelijks met ons atelier contact hebben en wij lokale mensen hebben aangenomen die erop toezien dat onze regels worden nageleefd. ‚Ä®Wij steunen ook de Tiny Miracles Foundation, die vlakbij ons atelier zitten. Kijk hier voor meer informatie.